Cronotermostat LOGICTHERM C7RF

Stoc suficient
181,00 RON
Livrare în aprox. 24 - 48 ore

Termostatul de ambient digital programabil cu transmisie radio Logictherm C7 RF dispune de unecran LCD generos si o programare facila. Programul unei zile este format din 6 perioadede timp, cu 6 perioade diferite, alese de dumneavoastra.Termostatul de ambient  este compatibil cu centralele: Immergas, Beretta, Buderus, Ariston, Vaillant, Saunier Duval, Junkers, Protherm Ray, Ferroli,etc.

Termostatul de cameră Logictherm C7RF este adecvat pentru comanda unui aparat de încălzire sau de climatizare, fiind compatibil cu majoritatea cazanelor de încălzire centrală comercializate în România şi Uniunea Europeană, indiferent de tensiunea de comandă (24V sau 230V). Termostatul comandă aparatul de încălzire sau de climatizare astfel încât temperatura ambiantă să fie menţinută constantă la valoarea dorită de dvs.

Precizia mare a termostatului asigură CONFORT în locuinţa sau biroul dvs., precum şi ECONOMIE la cheltuielile cu energia.

Termostatul Logictherm C7RF este mobil, nu necesită legătură electrică prin cablu la cazan, el este un emiţător care trimite semnale de radiofrecvenţă receptorului (un modul fix în legătura directă cu  cazanul de încălzire). Receptorul primeşte semnalele de la termostat şi comandă pornirea sau oprirea cazanului prin cablul electric conectat între receptor şi cazan.

Termostatul poate comanda un aparat de încălzire sau de climatizare.

Termostatul poartă un număr de serie de fabricaţie. Acelaşi număr este trecut şi pe receptor. Cu alte cuvinte termostatul (emiţătorul) şi receptorul, sunt perechi. Termostatul emiţător şi receptorul sunt reglate din fabrică să lucreze pe aceeaşi frecvenţă şi au acelaşi cod de adresă, cu scopul de a comunica numai între ele.

Pentru a economisi energia bateriilor şi a prelungi durata acestora de viaţă, termostatul nu emite permanent semnale, ci trimite receptorului comenzi cu o anumită periodicitate.

Termostatul cu comandă în radiofrecvenţă este mobil. Din acest fapt rezultă câteva avantaje, şi anume:

- nu necesita pozarea unui cablu electric, se evită deranjul în clădire;

- permite găsirea, prin încercări, a locului optim de amplasare al termostatului;

- este adecvat situaţiei în care destinaţia lui se schimbă, de pildă, ziua este folosit în sufragerie, seara este mutat în dormitor.

Raza de acţiune este de aproximativ 50m în spatiu deschis şi de aproximativ 30 m într-o clădire, fiind influenţată de structura clădirii. Raza de acţiune este mult redusă dacă undele întâmpină structuri metalice, beton armat etc.

Dacă se întrerupe tensiunea de alimentare de la reţea, receptorul va comanda decuplarea cazanului, care oricum nu poate funcţiona în lipsa curentului electric. După ce reapare tensiunea reţelei, termostatul şi receptorul vor continua, după câteva minute, derularea programului prescris.

Butoanele de acţionare ale termostatului sunt vizibile în fotografia de pe copertă. Este uşor de exploatat, deci nu necesită cunoştinţe de specialitate. Citirea cu atenţie a acestor instrucţiuni vă va aduce satisfacţia utilizării în cele mai bune condiţii a produsului de faţă.

1. AMPLASAREA TERMOSTATULUI

Termostatul este mobil,dar este important să îi găsiţi locul optim în încăpere. Temperatura pe care o sesizează va sta la baza deciziilor pe care le ia în comanda cazanului. Va lucra bine, dacă temperatura sesizată de el va fi reală şi nu una influenţată de o sursă de căldură sau de frig, cum ar fi un

televizor, frigider, veioză, razele soarelui, horn, fereastră sau uşa de la intrare. Înălţimea optimă este la 1,5m de podea, în zona de circulaţie naturală a aerului. Nu-l amplasaţi pe un perete exterior.

Termostatul poate fi folosit în suportul lui sau montat pe perete. Consultaţi specialistul dvs. de instalaţii, dacă radiatoarele sunt prevăzute cu robineţi cu cap termostatat.

Sensibilitatea de comutare reprezintă diferenţa dintre temperatura reglată şi temperatura la care termostatul comută, cuplează sau decuplează cazanul. Sensbilitatea termostatului este dede ±0,1°C sau ±0,2°C.

Adică dacă fixăm, de exemplu, temperatura ambiantă la 20°C, termostatul va inchide circuitul la o temperatură mai mică de 19,8°C şi-l va deschide la o temperatură mai mare de 20,2°C. Sensibilitatea de comutare poate fi verificată numai cu un termometru de precizie, nu şi prin citirea temperaturii de pe termostat, deoarece precizia de afişare este de ±0,5°C.

Astfel, termostatul afişează rotunjit 20,0°C, când temperatura este de 20,0°C şi 20,4°C, respectiv afişează 20,5°C pentru domeniul 20,5°C-20,9°C.

Funcţia antiblocare pompă. Cu scopul prevenirii blocării pompei, la ora 0 şi 00 minute, termostatul comandă pornirea cazanului pentru un minut. Comanda este dată numai în cazul când timp de 24 ore, termostatul nu a mai dat comandă de pornire.

Interfata: Fara fir (wireless)

Sensibilitatea de comutare: ± 0,1 °C / ± 0,2 °C

Domeniul de reglaj al temperaturii: 7-35°C din 0,5 în 0,5 °C

Domeniul de afisare a temperaturii: 0–35°C din 0,5 în 0,5 °C

Precizia de afisare a temperaturii: ±0,5 °C

Temperatura admisa pt. depozitare: - 10°C … + 60 °C

Tensiunea de alimentare: 2 x 1,5 V baterii alcaline LR6 (AA) V

Functia " COPY " permite copierea programului pe alta zi.

Sensibilitatea cuplarii-decuplarii este de 0,2*C.

Afisajul poate fi iluminat pentru operarea mai usoara in intuneric. Afisajul este usor vizibil si indica atat temperatura setata cat si temperatura existenta in incapere. Cele doua butoane mari + si -, permit suprascrierea valorii temperaturii setate prin program. Actionand butonul mare + sau - obtinem temperatura dorita intr-unul dintre urmatoarele moduri:

- pana la urmatorul timp de comutare din program

- pentru 1...9 ore

- pentru 1...99 zile

- pana la o noua interventie manuala

Precizia de afisare este de 0,5gr.C.

LOGICTHERM C7RF -Q7RF
100 Produse
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Utilizam cookies pentru a imbunatati experienta de utilizare pe site-ul nostru. Daca doriti sa cititi politica noastra de confidentialitate si cookies va rugam sa apasati un click aici.